Schoonheidsinstituut Chloe

Het verhaal achter ‘Dermalogica’

Dermalogica is ontstaan in 1986. De producten worden geproduceerd in Los Angeles, USA. De visie van de oprichtster was heel duidelijk: ze ontwikkelde producten die de huid verbeteren en gezond maken en zonder irriterende stoffen en ingrediënten die de huid kunnen verstoppen en puistjes kunnen veroorzaken (zoals lanoline, alcohol, kleurstoffen en parfum). Daarnaast mochten de producten niet worden getest op dieren en moest Dermalogica enkel te koop zijn bij gediplomeerde schoonheidsspecialisten. Dermalogica staat voor huidverbetering en een gezonde huid boven beauty & glamour!

Een gepersonaliseerde behandeling gericht op een bepaalde zone of conditie van de huid die extra aandacht nodig heeft. Of je nu onzuiverheden, huidveroudering, hyperpigmentatie of dehydratie wilt aanpakken: de behandeling wordt volledig aangepast op je persoonlijke huidconditie- en wensen. De behandeling wordt volledig op maat gemaakt en afgestemd op je huidbehoefte en wensen die blijken uit de consultatie en huidanalyse.

Wat doet LED therapie voor je huid?

Het is wetenschappelijk bewezen dat LED de fibroblasten en collageenvorming stimuleert. Daarnaast stimuleert en verbetert het de bloedcirculatie en je stofwisseling. Met LED therapie kunnen we dus aan huidverbetering en huidverjonging werken. 

De voordelen zijn eindeloos: 

– Het licht dringt door in de huidcellen en wordt daar omgezet in celenergie. Hierdoor wordt de productie van collageen gestimuleerd, verbetert je stofwisseling en ontgift de huid. 

– Met LED therapie kunnen we echt aan huidverbetering en anti-aging werken. 

– De behandeling zelf is volledig pijnloos en zelfs ontspannend. 

– Het is geschikt voor ieder huidtype en elke leeftijd. 

– Er is geen herstelperiode nodig: je hebt geen neveneffecten en stapt volledig zen buiten want de lampen hebben een relaxerend effect. 

Voor wie is LED therapie geschikt?

LED therapie is geschikt voor iedereen: of je nu last hebt van huidproblemen of je gezonde huid wat extra liefde wilt geven. Het zal het resultaat van je gelaatsbehandeling in het instituut alleen maar versterken. 

De behandeling werkt ook uitstekend bij:

– acne en ontstekingen

– fijne lijntjes en rimpels

– wondjes (intens licht helpt bij de wondgenezing)

– pigmentvlekken

– huidverslapping en huidveroudering

– grove poriën

Ons 6 in 1 toestel:

Met deze machine kunnen we dieper inwerken op de huid. 

Wat kunnen we toepassen?

 • Hydrodermabrasie
 • Diepe ultrasoon reiniging
 • RF Lifting (radio frequency lifting)

Boek nu jouw afspraak voor een gelaatsverzorging

Hydrodermabrasie

Deze behandeling sluist vloeibare voedzame lotions in de huid voor een hydraterend, revitaliserend en reinigend effect.

Hydro-dermabrasie werkt dankzij een op microbelletjes gebaseerd opzuigsysteem. Het spiraalvormige opzuigkopje van het apparaat absorbeert alle onheffenheden, dode huidcellen, mee-eters, comedonen en keratineresten die in de haarfollikels vastzitten. Maar dat is nog lang niet alles! De follikels worden tegelijkertijd gehydrateerd en gevoed, want tijdens het opzuigproces worden er voedende lotions ingesluisd die antwoorden op verschillende huidproblematieken. 

Geschikt voor alle huidtypen behalve gevoelige, geïrriteerde of verbrande huid. Schoonheidsspecialistes vinden het de idéale anti-aging gelaatsverzorging omdat ze rimpels en fijne lijntjes aanpakt en de huidvernieuwing stimuleert. Ook de acnegevoelige huid ziet een sterk verschil.

RF Lifting

De behandeling is gericht op een snelle verandering van de huid. RF-huidcorrectie zorgt zonder pijn voor een merkbare facelift; rimpels worden gladgestreken, de elasticiteit neemt toe en de huid krijgt haar jeugdige uitstraling terug. De methode wordt gebruikt voor verjonging van zowel het gezicht. Onder invloed van hoogfrequente golven worden de reeds bestaande collageenvezels elastischer en steviger.  De werking van het eigen collageen, elastine, en hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Door de verbeterde bloedsomloop worden de huidcellen beter gevoed, de elasticiteit neemt toe en het gezicht gaat stralen en krijgt een frisse kleur. Maar het belangrijkste is wel het herstel van de inwendige collageenstructuur van de huid, die het meest opvallende effect van een facelift bewerkstelligt. Deze behandeling is absoluut pijnloos: de gewaarwording van warmte wordt afgewisseld met een gevoel van verkoeling; de resultaten zijn al na de eerste behandeling zichtbaar, maar voor de fixatie hiervan worden gemiddeld 4-6 behandelingen aanbevolen.

Bij beschadigingen aan het huidoppervlak (dermatitis, eczeem, verwondingen, ontstekingen en dergelijke), metalen lichaamsimplantaten of een cardiostimulator, en ook voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, wordt deze behandeling afgeraden.

Boek nu jouw afspraak voor een gelaatsverzorging

Oxygeneo

– Verstevigt en hydrateert

– Herstelt het huidvolume

– Geeft een jeugdige uitstraling

– Verhoogt collageenproductie

– Reduceert hyperpigmentatie

– Stimuleert celvernieuwing

– Reduceert rimpels en lijntjes

– Veilig voor ALLE huidtypes

– Exfoliate: verwijdert dode huidcellen van de bovenste huidlaag

– Infuse: zorgt voor het insluizen van anti-aging werkstoffen in de capsule

– Oxygenate: verhoogt de natuurlijke zuurstofvoorziening van binnenuit

Ultrasoon peeling

Skin scrub (ultrasoon peeling): Een ultrasone reiniging verwijdert dode huidcellen, olie en afvalstoffen die zich in de huid hebben opgehoopt. De methode zorgt ervoor dat op een kalme manier de productie van collageen en elastines wordt gestimuleerd. Deze stoffen zijn de bouwstenen voor een gladde en jong ogende huid. Bovendien dringen na een ultrasone reiniging huidverzorgingsproducten dieper in de huid door. Uw huid wordt veel beter gehydrateerd!

De ultrasone reiniging is een veilige behandeling, die geschikt is voor alle huidtypen, van acne, vette of droge huid tot een zeer gevoelig huid. De behandeling kan op de meest lichaamsdelen plaatsvinden. De ultrasone reiniging leidt niet tot een aanhoudend rode huid. Als er na behandeling toch een lichtrode huid optreedt, dan verdwijnt die zeer snel. Een bijkomend voordeel van deze methode is dat bacteriën en virussen die bijvoorbeeld acne in stand houden, worden geëlimineerd.

Boek nu jouw afspraak voor een gelaatsverzorging

Dermaplaning

Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Dat klinkt misschien wat beangstigend, maar dat is het niet. Het mesje wordt niet gebruikt om te snijden, maar om over de gelaatshuid te schrapen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd. Het is momenteel een van de meest efficiënte manieren om je huid te exfoliëren, op te helderen en om verstopte poriën te voorkomen. Toch bestaan er nog steeds enkele hardnekkige misvattingen over deze behandeling, die we hier uit de wereld helpen. 

Haartjes groeien niet donkerder terug

Een van de grootste misvattingen over dermaplaning is dat de haartjes donkerder terug groeien. De donshaartjes die verwijderd worden, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. De behandeling verandert de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet. Soms lijkt het alsof het haar donkerder terugkomt, maar dat komt doordat de huid lichter wordt door de behandeling. De laag dode huidcellen, donshaartjes, vuil en eventuele opvallende pigmentvlekjes gaven je huid vooraf aan de behandeling een grauwere aanblik.

Haartjes groeien niet dikker terug

Doordat de haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft dermaplaning geen invloed op de groei van de haartjes in de haarfollikels. Voor de behandeling liepen de donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Wanneer de donshaartjes zijn verwijderd en weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeid, is het weer precies hetzelfde als voorheen. De haartjes groeien dus niet dikker terug door dermaplaning.

Dermaplaning is niet pijnlijk!

De behandeling gebeurt met een mesje. Het is niet vreemd dat dit de associatie met ‘pijn’ oproept. Maar wees gerust, dermaplaning is zo goed als pijnloos. Het is bijvoorbeeld veel minder pijnlijk dan harsen, threading of laser. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. De behandeling is bovendien geschikt voor alle huidtypen. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn, maar doorgaans is er geen ‘downtime’. Dermaplaning mag alleen niet uitgevoerd worden op de huid met actieve acne, vanwege het risico op het beschadigen van de huid. Hierdoor kunnen bacteriën over de huid verspreid worden, waardoor de acneproblemen verergeren.

Dermaplaning gaat acne tegen

Het is een misvatting dat dermaplaning acne kan veroorzaken. Zoals je hierboven hebt gelezen, kan het bij actieve acne het probleem verergeren. In andere gevallen, zal het de kans op acne juist verkleinen, bijvoorbeeld als je snel last hebt van een verdikte hoornlaag (hyperkeratose). Dit zorgt namelijk niet alleen voor een grauwe uitstraling, maar kan ook acne in de hand werken. Dermaplaning is een aangewezen behandeling om de hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen. Vervolgens is de huid ook beter toegankelijk voor huidverzorgingscrèmes of eventuele acnecrèmes. In onze Cursus Acne Specialisatie leer je alles over het behandelen van de acnehuid.

Geen risico op hyperpigmentatie

Diverse ontharingstechnieken, waaronder harsen en laserontharing, geven een verhoogd risico op hyperpigmentatie (donkerdere pigmentvlekjes op de huid). Door de ontharingsbehandeling is de huid iets geïrriteerd of beschadigd, waardoor er irritatiepigment ontstaat. Dit heet ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie. Bij dermaplaning hoef je daar niet bang voor te zijn. Wel is je huid na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Het is na dermaplaning daarom extra belangrijk om een zonnebrandcrème met SPF 50 te gebruiken, ook bij bewolkt weer of in de koudere maanden!

Direct resultaat dat vier weken aanhoudt

Het mooie aan een dermaplane behandeling is dat je meteen resultaat ziet. De huid heeft een gezonde glans en teint, de huid voelt zijdezacht aan en eventuele acnelittekens, pigmentvlekjes en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat je make-up mooier en gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Doorgaans is er na een maand een nieuwe behandeling nodig om het resultaat te behouden.

Boek nu jouw afspraak voor een gelaatsverzorging

Gelaatsverzorging met Dermalogica

Dermaplaning

 • Gelaatsverzorging inclusief dermaplaning € 90
 • Supplement dermaplaning bij gelaatsverzorging op maat € 30

Gelaatsverzorgingen op maat

(Zuiverend / Relaxerend / Anti Aging / Pigmentatie / Gevoelige huid / Acne / Onzuiverheden / Booster )

 • Dermalogica Proskin 60 € 85
 • Dermalogica Pro PowerPeel 60 € 135
 • Dermalogica Pro Calm Skin Treatment 60 € 135
 • Dermalogica Clear Skin Treatment € 135
 • Dermalogica Bright Skin Treatment € 135
 • Dermalogica Pro Firm Neck + Skin Treatment 60 € 135
 • Dermalogica supplement 20 min. € 35
 • Gelaatsverzorging op maat 45 min € 65
 • Gelaatsverzorging op maat 60 min € 85
 • Gelaatsverzorging op maat 90 min € 125
 • Gelaatsmassage (incl. hals en decolleté) 30 min € 35

Luxe gelaatsverzorgingen

Hierbij wordt apparatuur toegepast (oxygeneo, hydro-microdermabrasie, RF lifting, hot/cold therapy, LED therapy, ultrasoon reiniging) 

 • All in verzorging 60min € 150
 • All in verzorging 90min € 225
 • Supplement LED therapie bij gelaatsverzorging naar keuze + €20

DE LUXE GELAATSVERZORGINGEN ZIJN NIET GESCHIKT BIJ: 

Zwangerschap / borstvoeding
Huidkanker 
Ziekte en of koorts
Actieve herpes
Zwakke vaatwanden
Medicatiegebruik zoals isotretinoïne (roaccutane) of cortisone (medrol..)